Shareitt

Fintech met een twist

Een team van vier InterBee-studenten begon aan het Shareitt-project om Shareitt te onderzoeken, te introduceren en op de Nederlandse markt te lanceren. Het team faciliteerde de oprichting van communities in Nederland, met name op de Haagse Hogeschool, en bereidde een lanceringsevenement voor.

In de zes maanden dat het team actief was, maakten ze een businessplan, hielpen ze bij de ontwikkeling van de applicatie en creëerden ze de bekendheid van het product.

Gedurende hun tijd bereikten ze bijna 4.000 mensen via socialemediamarketing met een beperkt budget, stuurden ze informatie over het product via het intranet van de universiteit, hielden ze een evenement met 40 ~ 50 aanwezigen en maakten ze een videoadvertentie om te delen met potentiële gebruikers.

Het team stond voortdurend in contact met het Israëlische fintech-bedrijf en overschreed grenzen en culturele beperkingen om tot een vruchtbaar einde van het project te komen waarin beide partijen tevreden waren.

Het team had dit te zeggen:

“In de afgelopen 6 maanden hebben we een verbonden en gemotiveerd team gevormd. We zijn gegroeid als professionele individuen en hebben belangrijke ervaringen opgedaan bij het vormgeven van onze toekomstige carrières. Werken in een internationale en multiculturele omgeving waarbij we rekening moesten houden met de belangrijkste verschillen tussen mensen, of dat nu religieus, cultureel of etnisch was, was verhelderend en van grote waarde voor onze persoonlijke ontwikkeling. “

Samen een project beginnen?